Ik wil een infosessie
volgen

De projecten

In je Samenlevingsdienst draait alles rond je project. Daarvoor zet je je zes maanden in, drie tot vier dagen per week.

Een project op maat

Tijdens je Samenlevingsdienst zet je je zes maanden in voor een keuzeproject bij een gastorganisatie. Daar ben je ongeveer 28 uur per week mee bezig. Onderwijs & cultuur, natuur, milieu & klimaat, zorg & welzijn en sport: dat zijn de sectoren waaruit je zelf een project kiest. Eenmaal gekozen, maak je volwaardig deel uit van het team van je organisatie. En een projectbegeleider zorgt ervoor dat je je daar ook goed bij voelt.

Je kan ook een zijproject uitvoeren: even iets helemaal anders dan de sector en taken van je gekozen gastorganisatie, in een andere omgeving of ander domein. Zo ontdek je nieuwe invalshoeken. En wat er ook mogelijk is: een uitwisseling met/kort project in een van de twee andere taalgemeenschappen!

Hieronder vind je alvast een greep uit de projecten en gastorganisaties waar jij aan de slag kan. Natuurlijk kunnen we ook op zoek gaan naar een nieuw en passend project op maat van jouw profiel. Of ken je zelf een leuke organisatie waar je aan de slag zou willen gaan? Dan leggen we samen het eerste contact en bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Onze ervaring leert dat veel organisaties openstaan voor een nieuwe, enthousiaste vrijwilliger.

Neem contact op met een van onze begeleiders via info@samenlevingsdienst.be om ons aanbod aan projecten in Vlaanderen te ontdekken.


Wil je aan de hand van enkele vragen geïnspireerd worden en ontdekken in welke domeinen en sectoren jij terecht kan komen?

Bekijk dan hier onze FlowCharts van 


In welke provincie wil jij naar jouw gastorganisatie zoeken?

Ben je geïnteresseerd in een uitwisseling naar Wallonië of Franstalig Brussel? Dat is zeker mogelijk! Check zeker de projecten op service-citoyen.be en laat ons weten tijdens je kennismakingsgesprek hoe jij jouw Samenlevingsdienst wil invullen.


Wil jij met jouw organisatie en projecten ook in deze lijst staan?

Zoals je ziet hebben we al een mooie selectie organisaties die zich hebben aangesloten bij de Samenlevingsdienst.

Maar zie jij jouw organisatie en jouw project ook graag in deze lijst staan? Ontvangen jullie graag een jongere die met een frisse blik vier dagen per week, minstens zes maanden lang de handen uit de mouwen steekt?

Volg dan snel een online infosessie voor gastorganisaties via de link hieronder.

Ik wil graag gastorganisatie worden!