Ik doe een
Samenlevingsdienst
Back to the news

Teambuilding

Bij de Samenlevingsdienst zijn het niet alleen de jongeren die ongelooflijke avonturen beleven. Ja, ook de teams zijn avontuurlijk… of zelfs onversaagd gezien de waanzinnige teambuilding die ze eind 2021 hebben beleefd!

De organisatoren hebben de verrassing voor het einde kunnen bewaren, door elk naar een activiteitsgroep te sturen die speciaal in functie van zijn of haar persoonlijkheid geselecteerd was. Sommigen hebben gekajakt, andere gewandeld, met een mountainbike of tandem gefietst of nog een rotswand beklommen. Er was voor ieder wat wils. Bovendien was het avontuur niet alleen sportief, maar ook gustatief. Elk team werd vergezeld door een natuurgids van de vereniging Cuisine sauvage, die de leden van het team uitnodigde om langs het parcours planten te plukken met onvermoede culinaire eigenschappen. 

Ten slotte zijn alle teams aan boord van een boot samengekomen om deze eigenaardige, eetbare planten om te toveren in gastronomische gerechten. De kombuis die dienst deed als keuken was dus getuige van de bereiding van cocktails van zevenblad, weegbreepesto, espuma van nagelkruidwortels of nog een emulsie van look-zonder-look, die later op de avond geserveerd zouden worden bij een wedstrijd die een topchef à la Robinson Crusoe waardig was. 

Pas bij het ochtendgloren konden de tevreden teams hun uitgeputte lijven in de behaaglijke warmte van een gîte op propere kussens neerleggen, alvorens opnieuw op pad te gaan in het grote avontuur dat het werk van de Samenlevingsdienst elke dag vertegenwoordigt!