Ik wil een infosessie
volgen

News

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van de Samenlevingsdienst.

Samenlevingsdienst geëerd door het Federale Parlement (video van de Eerste Minister)

BRUSSEL, 17 mei 2023 - Op maandag 16 mei werd de "Internationale dag van het samenleven in vrede", uitgeroepen door de Verenigde Naties, gevierd met verschillende evenementen in het federale parlement. Het hoogtepunt van de dag was de ontmoeting van 150 jongeren met ministers, staatssecretarissen en parlementsleden, waarbij ze een certificaat van deelname ontvingen als erkenning voor hun inzet voor de gemeenschap.

>> Lees het hele persbericht hier.

Oproep voor de invoering van een universele Samenlevingsdienst in België in 2023

BRUSSEL, 11 januari 2023 - Het Platform voor de Samenlevingsdienst - dat al meer dan tien jaar de Samenlevingsdienst organiseert in België - ijvert in 2023 voor de invoering van een universele Samenlevingsdienst. Het Platform roept hierbij alle politici op om hierover op een transparante en pluralistische wijze te werken aan de totstandkoming van een wet tot invoering van een universele Samenlevingsdienst in België.

>> Lees het hele persbericht hier.

Samenlevingsdienst: welke sociaal-economische impact en welk rendement op investering?

BRUSSEL, 14 juni - Op maandag 12 juni organiseerde het Federale Parlement een colloquium georganiseerd door het Platform voor de Samenlevingsdienst onder de titel "Samenlevingsdienst: welke sociaal-economische impact en welk rendement op investering?". Deze inspirerende voormiddag bood de gelegenheid om de sociaal-economische impact van de Samenlevingsdienst te verkennen, evenals die van andere burger- of civiele diensten die in verschillende Europese landen worden uitgevoerd.

>> Lees het hele artikel

>> Bekijk de colloquium

De stem van de mensen die ons steunen

Ontdek via deze reeks interviews het standpunt van verschillende bekende personen uit de academische, associatieve, culturele en andere sectoren over de Samenlevingsdienst. In deze video deelt Wouter Torfs zijn mening als sociaal ondernemer.

>> Ontdek de hele reeks interviews hier.